ما را دنبال کنید

جستجوگر

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : به زودی
  • کل نظرات : به زودی
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : به زودی
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 57
  • بازديد ديروز : 25
  • بازديد کننده امروز : 7
  • بازديد کننده ديروز : 11
  • بازديد هفته : 82
  • بازديد ماه : 820
  • بازديد سال : 5,756
  • بازديد کلي : 15,108
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 3.227.235.216
  • مرورگر :
  • سيستم عامل :

کدهای اختصاصی

    تاییدیه کیفیت مدیریتی

آخرین ارسالی های انجمن

از سال 1985 با کشف مولکول های جدیدی از کربن به نام فولرن ها تحولی عظیم در علوم پایه و مهندسی به وجود آمد. فولرن ها که مولکول هایی با ساختار SP2و متشکل از 60 اتم کربن می باشند مانند یک توپ فوتبال به نظر می رسند.

فولرن ها انواع مختلفی دارند که از ان جمله نوعی از فولرن های بسط داده شده و کشیده شده حول یک محور طولی هستند که آن ها را نانو لوله می نامند. این مولکول ها اولین بار در سال 1991 کشف شدند.

از خواص بسیار جالب و مفید این مولکول ها خاصیت رسانایی و نیمه رسانایی بالا و مقاومت سطحی و کششی بسیار زیاد و قابلیت ذخیره سازی گازهایی مانند آرگون و هیدروژن و نیز خاصیت الکترواستاتیکی آن ها که برای تولید ابرخازن ها با ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرند، را می توان نام برد. موارد فوق هریک میتوانند باعث پیشرفت صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، نفت، الکترونیک، مخابرات و ...باشند که سبب صرفه جویی در وقت و هزینه می شوند.

فاینمن را پدر علم نانو می دانند، کلمه نانو در زبان لاتین به معنی «کوتوله» می باشد. نانو نه یک جسم است نه یک ماده! فقط یک مقیاس است. اگر قد شما یک متر باشد، حال اگر این یک متر قد را به یک میلیارد قسمت تقسیم کنید، یک نانومتر معادل می شود با یک میلیاردم متر یعنی ابعاد خیلی پایینتری را در نظر می گیرد. یا به عبارتی نانو یعنی ۵۰۰۰۰بار نازکتر از یک تار مو است، ابعاد نانو به قدری کوچک است که دیده نمی شود اما تأثیر خیلی بزرگی در زندگی انسان دارد.

نانو غذا

به غذاهایی که در تهیه، بسته بندی یا کاشتن آن ها از فناوری نانو، یا وسایل نانومتری استفاده شده باشد یا غذاهایی که به آن ها نانو مواد افزوده شده باشد، نانو غذا می گوییم.

کاربرد فناوری نانو در صنایع غذایی

تهیه مواد ذایی با افزودنی های رنگ، طعم دهنده و مغذی

کاهش هزینه ها

تهیه غذاهایی که بتواند رنگ و طعم خود را بر حسب رژیم غذایی، سلیقع یا حساسیت ها و آلرژی افراد مختلف تغییر دهند. بسته بندی مواد غذایی طوری که بتوان آن ها را به مدت بیشتری نگهداری کرد.

حتما می دانید که چرخه آب و تصفیه آن یکی از مهمترین مباحث علوم سوم ابتدایی است که روزانه با آن دست و‌پنجه نرم می کنیم و اینک بر آنیم تا پاره ای از فناوری های نانو را در حوزه تصفیه آب و فاضلاب ورق بزنیم.

فناوری نانو را می توان در سه حوزه اصلی آب تقسیم بندی کرد:

۱.حوزه تصفیه و بازیابی آب

۲.حوزه نظارت بر آلاینده ها وکنترل کیفیت آب

۳.حوزه توزیع آب و تأسیسات

استفاده از فناوری نانو در این حوزه ها می تواند منجر به افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی نسبت به سامانه های تصفیه کنونی، کاهش تجهیزات جانبی، کاهش تولید پساب و در نهایت ایجاد سهولت و ارزانی در صنعت آب و فاضلاب گردد.

هر یک از حوزه های فوق نیز می تواند به چند بخش مختلف تقسیم شوند. می توان حوزه تصفیه و بازیابی آب را به بخش های فرآیند فیلتراسیون، جاذب ها، کاتالیزورها، فرآیند نمک زدایی و میکروب زدایی تقسیم نمود.

پیوندهای روزانه

نظرسنجی

مهم ترین بخش اینجوی نانو از نظر شما؟